REHBER
9 ve 10. Sınıflar İçin YKS
Lisenin erken dönemlerinde YKS çalışmaları nasıl devam etmeli?
Deniz Değirmenci
15 Kas 2023
Üniversiteye giriş için önemli bir adım olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), lisenin son yılında gerçekleştirilse de aslında lisenin tüm yıllarından sorumlu tutulduğunuz bir sınavdır. Bu nedenle, 9 ve 10. sınıf öğrencileri için YKS'ye erken başlama stratejileri büyük önem taşır. Bugün, 9 ve 10. sınıfta YKS'ye nasıl hazırlanılacağına odaklanacağız ve bu süreçte izlenmesi gereken etkili çalışma yöntemlerini sunacağız.
Öncelikle daha sınava çok var diye düşünüp kendinizi salma hatasına düşmemelisiniz, 9 veya 10. sınıf öğrencisi olarak YKS sürecine erken başlamalısınız. Bu dönemdeki dersleri dikkatli takip etmek, not tutmak ve düzenli tekrarlar yapıp soru çözmek, ilerleyen yıllarda konuları daha kolay öğrenmenizi sağlar. Erken başlama, sınav stresinizi azaltır ve zaman yönetiminizi geliştirir. Ne demiş atalarımız, erken kalkan yol alır.
9 ve 10. sınıf, YKS'ye hazırlıkta temel bir öneme sahiptir. Bu dönemde temel bilgileri sağlamlaştırma, eksikleri giderme ve güçlü bir temel oluşturma sürecine odaklanmanız gerekir. Bu temel, ilerleyen yıllarda daha karmaşık konuları anlamak için büyük önem taşır. 9 ve 10. sınıfta YKS'ye adım adım hazırlanma kılavuzu oluşturmalısınız. YKS süreci 4 yıllık bir süreçtir ve her yılı iyi değerlendirmek önemlidir. TYT (Temel Yeterlilik Testi) sınavında 9 ve 10. Sınıf konularından sorumlu tutulacağınız için kendinize bir TYT çalışma kılavuzu hazırlamanız lazım. Belirlediğiniz hedeflere ulaşmak için bu kılavuzu takip etmelisiniz. Soru çözme tekniklerini öğrenmeli, deneme sınavlarına katılmalı ve eksiklerinizi tespit ederek bu eksiklerin üzerine çalışmalısınız. YKS hazırlığında başarılı olmak için planlama yapmak çok önemlidir. Ders çalışma süreleri, konu takibi, tekrarlar ve deneme sınavları için düzenli bir plan oluşturmalısınız. Planınızın gerçekçi olmasına dikkat etmelisiniz. Düzenli uyabileceğiniz ve etkili bir plan oluşturmalısınız. Planlı ve disiplinli bir şekilde çalışmak hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Planlamada sıkıntı yaşıyorsanız Kant Akademi bünyesindeki koçlarımızdan destek alabilirsiniz.
YKS’ye hazırlık sürecinde motivasyonunuzu yüksek tutmak önemlidir. Kendinize hedefler belirleyin, başarı hikayelerini takip edin ve başarıya giden yolda motivasyonunuzu sürekli canlı tutun. Ara sıra yaşanan motivasyon düşüklüğü normaldir, böyle durumlarda hedeflerinizi, istediğiniz üniversiteyi veya bölümü düşünüp kendinizi motive edin. Motivasyon sizi ders çalışmaya itecek en büyük güçtür.
Lise yıllarında YKS'ye yönelik doğru kaynaklar ve materyaller kullanmak önemlidir. Çok ağır kaynaklar kullanarak kendinizi zorlayıp strese sokmayın. Aynı şekilde çok kolay kaynaklarla da çalışırsanız ÖSYM tarzı sorularda zorlanırsınız. Kaliteli ders kitapları, deneme sınavları ve online eğitim platformlarından yararlanarak kendinizi daha iyi hazırlayabilirsiniz. Kaynak seçiminde zorlanıyorsanız kantakademi.com adresli sitemizdeki “YKS Rehber Paketlerimizden” faydalanabilirsiniz.
Unutmayın ki YKS sınavına hazırlık süreci uzun soluklu bir maratondur. 9 ve 10. sınıf öğrencileri için bu dönem, temel bilgilerin güçlendirildiği ve alışkanlıkların kazanıldığı bir hazırlık sürecidir. Planlamanızı yapıp 9 ve 10.sınıftan düzenli bir şekilde çalışırsanız diğer öğrencilerden bir adım önde başlamış olursunuz. Disiplinli ve düzenli çalışma, doğru kaynaklar ve planlı bir çalışma takvimiyle başarıya ulaşabilirsiniz. Kant Akademi ailesi olarak başarılar dileriz!
Son yazılar
KANT BÜLTEN